by

Det er noget helt andet en moonshine

Jeg så nogle udsendelser i fjernsynet om moonshine. Det er ulovlig fremstilling af alkohol, som finder sted i visse stater i USA. Det er en klar spiritus, der kommer ud af det, og der er åbenbart et meget stort marked for den slags. Men hvor de må skjule det hele i de store skove, så er det lettere for os andre herhjemme, der gerne vil brygge øl.

Det er nemlig helt legalt

For tredive år siden var det moderne med egen vin. Det meste smagte egentlig ganske forfærdeligt, men ideen er sjov. Det er dog ikke lige mig, jeg er mere til øl. Det skulle jeg da brygge selv. Helt legalt have mit eget bryggeri. Ikke noget med at gemme det i skoven, men bare have det i kælderen og efterfølgende nyde det meste selv i venners lag.

Hvor dem på tv lavede deres egne anlæg fandt jeg mit på nettet. De gjorde det på grund af nødvendighed, jeg det samme. Men jeg har fået et genialt bryganlæg til ølbrygning. Det kan endda udvides til dobbelt kapacitet, hvis jeg skulle have lyst til det på sigt.

Det er også nemt at bruge og rengøre. Noget en lille hjemmebrygger som jeg sætter pris på. Det handler om brygget og om at gøre det nemt for en selv.

Gode ingredienser og så er der øl

Det er om at finde en malt og humle, du kan lide, og så er du faktisk i gang. Bryganlægget er rigtig nemt at bruge, og der er indbygget en lille computer, der holder styr på det hele. Det virker meget teknisk, når man lige ser det, men det er slet ikke svært.

Resultatet smager dog som om, jeg ikke har lavet andet nogensinde. Den del imponerede mig rigtig meget ved mit første bryg. Så meget, at jeg troede,d et var begynderheld, men det var bare en god smag, der kom fra det anlæg.