by

Guide: Derfor har regnskoven brug for din hjælp

Regnskoven kæmper mere end nogensinde før, og det er seriøst problem i vores samfund. Derfor er det vigtigt, at vi sammen gør en aktiv indsats for at vende situationen. Det er en kamp for en verden med en skovnatur, som er rig på dyr og planter. Det kan dog være svært at sætte sig ind i betydningen af dette, og derfor er formålet med denne guide også, at du får et indblik i den ærgerlige situation, og hvordan du kan hjælpe.

Skovene er en del af jordens klima

Der er ingen tvivl om, at skovene er vigtige for vores klima. Det er derfor en rigtig trist retning, klimaet bevæger sig i lige nu. Det går nemlig den gale vej, og dette kan også mærkes på skovene. Alle verdens skove har masser af biologiske, økonomiske, økologiske, åndelige og sociale værdier, som vi ikke vil være foruden. 

Massivt pres på skovens ressourcer

Skoven giver mennesker en masse postive ting. Det kan eksempelvis være råstoffer, medicin og afgrøder, som er vigtige for os mennesker. Men skovrydninger og det massive pres på skovens ressourcer er med til at sætte en stopper for hele processen. Det er derudover også en rigtig ærgerlig udvikling, at vi ser et stigende tab af arter, som udgør en stor trussel mod jordens klima. 

Du kan gøre en aktiv indsats

Der er heldigvis flere aktive organisationer, som dagligt gør en aktiv indsats i kampen for at bevare regnskoven. Her kan blandt andet nævnes Verdens Skove, som har flere projekter, der sikrer, at skovenes ressourcer bliver forvaltet miljømæssig, socialt og økonomisk ansvarligt. Målet er, at regnskoven skal skabe gavn og glæde på jorden. Du kan vælge at gøre en aktiv indsats i denne positive kamp. Du kan nemlig gå ind på Verdens Skoves hjemmeside, hvor der er mulighed for at donere et beløb i kampen om at redde regnskoven.