by

Skab et hjemligt og varmt læsehjørne

Alle har brug for en pause fra hverdagen af og til, men det er langt fra alle, der har muligheden for at holde en fridag, når pausetrangen melder sig. En pause behøver da heller ikke at tage form som en fridag, men kan også bare være et par timer i hjemmet i behagelige omgivelser, hvor man kan få lov til at være sig selv hundrede procent. Sådanne omgivelser kan man altid skabe for sig selv i hjemmet, blandt andet med et lille læsehjørne, som er indrettet, så man bedst slapper af.

Varme farver

Der er flere ting, der som sagt kunne bidrage til afslapning, og en af disse ting er varme farver – især på væggene. Det giver måske sig selv, at en skrigpink eller klar gul ikke er nogle af de mest afslappende farver, og lyse farver giver heller ikke meget ro i sjælen. Til gengæld har mørke og varme farver som naturfarver, bordeaux, mørkeblå eller lignende en beroligende effekt på sindet, og det er det, du skal stræbe efter, hvis du vil have et læsehjørne, der giver anledning til afslapning.

Udover ensfarvede vægge, kan du også vælge at benytte mønstre eller lignende i form af tapet, til at skabe nogle hyggelige og varme omgivelser. Hvis du ikke ved, hvilket tapet du skal kigge efter i denne sammenhæng, kan du tage et kig på http://dk-tapet.dk/. Dette er en blog skabt af tapeteksperten, hvor der hele tiden bliver opdateret med nye og skønne produkter, samt information om deres virksomhed.

Skønne detaljer

Udover kun at fokusere på de varme farver er det en god ide at fokusere på detaljerne som f.eks. dekoration. Dit lille læsehjørne skal indeholde en række elementer, der får dig til at føle dig godt tilpas. Det vil sige, at du både skal finde noget, der er rart at kigge på og have omkring dig, samtidig med at du skal have noget, der øger din komfort, og noget, der kan hjælpe dig til at slappe af. Noget, der er rart at kigge på, kunne f.eks. være planter, billeder eller noget personligt. Ting, der kan øge din komfort, er sådan noget som puder og tæpper – begge dele fungerer glimrende i en sammenhæng, hvor der skal slappes af. De ting, der skal hjælpe dig til at slappe af, kan være ting som bøger, strik, hækling eller noget fjerde, så længe det er noget, der kan få dig til at føle dig afslappet.

Vigtigst er det, at du nyder at befinde dig i dit lille hjørne, og det er kun dig og dine præferencer, der kan indrette det bedste og mest optimale af slagsen til lige netop dig.