by

Sådan bevarer du læselysten

Rigtig mange danskere har et stort ønske om at læse mere, fordi det giver en helt særlig oplevelse at fordybe sig i en god bog. Mange kører dog også trætte i læsningen, når tiden bliver knap, og der pludselig prioriteres andre ting højere på programmet. Denne artikel vil derfor give nogle gode råd til, hvordan man holder læselysten i top, selvom hverdagen bliver presset. 

Først og fremmest er det helt klart værd at undersøge det store udvalg, som Politikenbooks tilbyder. Her kan du finde alle genrer, og du kan gå på opdagelse i et stort bog-univers, som giver dig det bedste af det bedste, uanset hvad du foretrækker. Det er en god måde at danne sig et overblik over mulighederne, når man skal i gang med at læse. 

E-bøger

Hvis man har svært ved at finde overskud til at læse, skal man måske begynde at kigge sig om efter nogle nye læsevaner. En af mulighederne kunne være at overveje e-bøger. Det er selvfølgelig det samme læsestof, men det giver en ret anderledes oplevelse, når man pludselig ikke er nødt til at slæbe den tykke bog med sig alle steder. E-bøger kan med fordel læses på en tablet eller et andet device, hvor skærmen er tilpas stor. Det er nemt at scrolle ned, så man ikke behøver skifte side løbende, og det giver mulighed for en mere konstant læseoplevelse, end man måske har været vant til. 

E-bøger er blevet ekstremt populære i de senere år, og det skyldes selvfølgelig først og fremmest den store fleksibitet. Nu kan man blot hive sin tablet frem i toget, og så har man bogen klar. 

Lydbøger 

Det er helt klart værd at nævne lydbøger som et godt supplement til den klassiske bog. Her får man mulighed for at koble helt fra, evt. lukke øjnene og bare lade sig rive med. Lydbøger fås i mange genrer, og uanset om man er til selvbiografier eller krimier, så er det en rigtig god måde at læse på. Det er samtidig en god idé, hvis man vil undgå en masse spildtid. Sidder man fx flere timer i kø dagligt til og fra arbejde, kan man blot sætte et lydbog på i bilen, og så er man ellers klar til køreturen. 

Hvis man har en masse offentlig transporttid, er det selvfølgelig heller ikke noget problem at lytte til lydbøger, da man blot kobler den op med telefonen, og så kan man ellers putte høretelefonerne i ørene.